De nieuwe MC aktiv 3/21 is gepubliceerd

22.12.2021

In de huidige MC aktiv richten we ons op de nieuwe cementnorm DIN EN 197-5, die na jaren van touwtrekken in juli 2021 verscheen. Zoals gebruikelijk komt de huidige editie met nog veel meer nieuws, innovaties, inspiratie en projecten.

 

TOP THEMA: De cementindustrie in klimaatverandering

De klimaatverandering betekent ook een duurzame herstructurering in de (bouw)industrie. In juli 2021 werd de nieuwe cementnorm DIN EN 197-5 gepubliceerd, die de randvoorwaarden definieert voor een significante vermindering van het klinkergehalte in cement. Het toponderwerp in onze huidige MC actief! In het artikel lichten we de wijzigingen in de cementnorm toe en welke effecten deze hebben op de cementindustrie. Daarnaast laten we met een groot assortiment aan producten zien hoe MC inspeelt op de nieuwe normen. Bovendien heeft Dr.-Ing. Jürgen Krell, een beoordeling van het onderwerp.

 

GROTE FOTO: tunnelproject Sydhavn/M4

Lijn 4 van de metro in de Deense hoofdstad Kopenhagen wordt momenteel uitgebreid met 4,5 kilometer en vijf nieuwe stations in een groot infrastructuurproject. Met de MC-Montan Injekt TR-X worden de afdichtingsprofielen in de voegen tussen de segmenten afgedicht. Daarnaast werd de injectiehars MC-Injekt 2133 flex gebruikt voor het permanent afdichten van scheuren en werd de fijne plamuur MC-DUR 1250 TX gebruikt om de wandoppervlakken van de binnenste tunnelschalen te egaliseren.

 

INNOVATIES & INSPIRATIES van MC

De rubriek INNOVATIE heeft enkele nieuwe producten te bieden: MC heeft haar Ortolan productreeks uitgebreid met het nieuwe, oplosmiddelvrije betonlosmiddel Ortolan Classic 712. We introduceren ook onze nieuwe MC-FastTape FD afdichtingstape en Konudur Robopox 10 fast, een epoxyhars die geschikt is voor het saneren van niet-toegankelijke riolen met behulp van robottechnologie. Het onderwerp van de INSPIRATION-sectie is MC-DUR LF 680, waarmee bruggen, trogconstructies en parkeerdekken in één dag volledig kunnen worden afgesloten, zelfs in de herfst- en wintermaanden.

 

BEST PRACTICE: projecten, projecten, projecten

De MC-producten konden opnieuw bijdragen aan het succes van enkele projecten: Onder andere de krachtige superplastificeerders van de MC-PowerFlow-serie zorgden voor een vlotte constructie van het 570 meter lange viaduct bij Vasszentmihály, Hongarije. In de Indiase deelstaat Goa wordt binnenkort een 640 meter lange tuibrug opgeleverd, waarvan het beton wordt beschermd met een MC-product. Voor de reparatie van de spoorbrug Bremen-Burg werd de speciale betonvervanger Nafufill GTS-HS rapid gebruikt. En in het zuiden van Brazilië zijn de MC-betoncosmetica van het Residencial Brava Arts Complex verantwoordelijk voor de afwerking en bescherming van de blootgestelde betonoppervlakken.

 

DUURZAAMHEID

In de rubriek duurzaamheid zetten we ons in voor het onderzoeksproject SABINE. Hier werkt MC samen met onderzoeksinstituten en andere bedrijven om staalfabriekslakken te recyclen als bindmiddel voor geotechnische bouwmaterialen.

 

Zoals gebruikelijk ronden we ons nummer af met interne onderwerpen en personalia binnen de MC Groep.

 

Hebben wij u nieuwsgierig gemaakt?

Bekijk dan onze actuele uitgave:

>> Klik hier voor de Duitstalige PDF van het huidige nummer van de MC aktiv ... 

>> Klik hier voor de Engelstalige PDF van het huidige nummer van de MC aktiv...

 

De nieuwe MC aktiv 3/21 is gepubliceerd
De nieuwe MC aktiv 3/21 is gepubliceerd
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123