Oplosmiddelvrij en milieuvriendelijk betonscheidingsmiddel

02.12.2021

MC-Bauchemie heeft haar Ortolan productserie uitgebreid met een nieuw, oplosmiddelvrij betonscheidingsmiddel. Ortolan Classic 712 voldoet aan hoge milieunormen, is biologisch afbreekbaar en geschikt voor zowel zuigende als niet zuigende bekistingen. Het zorgt voor poriënarme oppervlakken en hoogwaardig zichtbeton en maakt universeel gebruik op de bouwplaats of in de prefab bouw mogelijk.

 

Uitstekend scheidend effect en hoogwaardige zichtbetonoppervlakken

Ortolan Classic 712 bestaat uit een mengsel van hoogwaardige gedistilleerde minerale oliën en een samenstelling van additieven. Deze samenstelling zorgt voor een uitstekende chemisch-fysische scheidingswerking. Met een bijzonder economische toepassing, gecombineerd met een perfect gereinigde bekisting en een op elkaar afgestemde betonsamenstelling, zijn hoogwaardige tot uitstekende betonlooks mogelijk. Daarnaast is Ortolan Classic 712 makkelijk in gebruik en milieuvriendelijk, doordat het product makkelijk te verspuiten is, geurarm en snel biologisch afbreekbaar is. Het betonlosmiddel is geschikt voor zowel zuigende als niet zuigende bekistingen. Dit maakt universeel gebruik mogelijk, of het nu gaat om gladde, hout gecoate bekisting, stalen bekisting of absorberende houten plaatbekisting. Het kan ook worden toegepast op horizontale en verticale bekistingsoppervlakken, ongeacht het weer. Ortolan Classic 712 zorgt voor een goede ventilatie van het beton bij de contact laag met de bekisting en zorgt zo voor poriënvrije oppervlakken en hoogwaardig zichtbeton van de klassen SB 3 en SB 4.

De hoogste eisen aan milieuvriendelijkheid
Bij de ontwikkeling van Ortolan Classic 712 stelde MC-Bauchemie de hoogste eisen aan milieuvriendelijkheid. Met succes: Het oplosmiddelvrije betonscheidingsmiddel behaalt kwaliteitsniveau 1 volgens DGNB-criteriamatrix ENV 1.2 "Risico's voor de lokale omgeving", terwijl het voldoet aan de geldende testcriteria volgens OESO 301 F met een afbraaksnelheid van 70% na 28 dagen en is daarom snel biologisch afbreekbaar. De waterverontreinigingsklasse komt overeen met WGK 1 - licht gevaarlijk voor water. Daarnaast is de Ortolan Classic 712 niet als gevaarlijke goederen gelabeld en kan het vervoerd worden zonder de anders noodzakelijke veiligheidsmaatregelen.

 

Met zijn milieuvriendelijkheid, zijn eenvoudige verwerking en zijn uitstekende resultaten in de bekisting en de betonlook, biedt het nieuwe betonscheidingsmiddel van MC-Bauchemie gebruikers een universeel en veilig gebruik, zowel in de prefab bouw als op de bouwplaats.

 

 

Ortolan Classic 712 zorgt voor poriënvrije oppervlakken en hoogwaardig zichtbeton en is universeel inzetbaar, zowel op de bouwplaats als in de prefab bouw.
Ortolan Classic 712 zorgt voor poriënvrije oppervlakken en hoogwaardig zichtbeton en is universeel inzetbaar, zowel op de bouwplaats als in de prefab bouw.
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123