OVER ONS

MC-Bauchemie is een van de toonaangevende internationale producenten van producten en technieken in de bouwchemie. Het concern is met ruim 2500 medewerkers in meer dan 40 landen vertegenwoordigd en zorgt al ruim 55 jaar voor baanbrekende oplossingen voor de coating van beton en voor de bescherming en instandhouding van bouwwerken. MC-Bauchemie is een familiebedrijf dat reeds wordt geleid door de derde generatie. Het bedrijf richt zijn zakelijke activiteiten al van oudsher op langdurige perspectieven en partnerschappen.

 

>> Naar de brochure van de onderneming ...

Bouwen is voor ons een serieuze zaak.

Be Sure. Build Sure.
ONZE MOTIVATIE

Ieder afzonderlijk product kan een cruciale rol spelen bij een volledig gebouw of bij de reparatie daarvan. Een verkeerde productkeuze of toepassing kan tot schade aan componenten leiden en in extreme omstandigheden zelfs levensbedreigend worden. Daarom dragen planners, ingenieurs en verwerkers een grote verantwoordelijkheid. Wij zijn ons ervan bewust dat het daarbij niet alleen gaat om hun eigen reputatie, maar ook om de reputatie van de onderneming, evenals de bescherming van anderen. Om die reden behandelen we elk project zeer zorgvuldig om onze klanten en partners de noodzakelijke zekerheid en gemoedsrust te bieden. U kunt vertrouwen op ons gefundeerd, deskundig advies en onze productoplossingen. Deel uitmaken van MC betekent namelijk verantwoordelijkheid nemen voor gezondheid en reputatie.

 

Bouwen is voor ons een serieuze zaak.
BE SURE. BUILD SURE.

 

Onze werkwijze

Wij combineren de kennis van onze chemici, mineralogen, betontechnologen en materiaaltechnici uit onze eigen laboratoria met de knowhow van onze bouwingenieurs en deskundige adviseurs ter plaatse op de bouw. Ze hanteren korte communicatielijnen en werken gezamenlijk, passende oplossingen uit voor de speciale taken van bouwers, opdrachtgevers en planners. En zorgen er ook direct ter plaatse voor dat, indien nodig, deze correct en veilig worden geïmplementeerd.

 • Innovatieve producten en oplossingen
 • 10% van de medewerkers houdt zich bezig met onderzoek en ontwikkeling
 • Uitgebreide, technische ondersteuning en bij de klant in de buurt
 • Moderne productietechnologieën
 • Kwaliteitsmanagement

SECTOREN

Onze klanten zijn actief in verschillende marktsegmenten, waarvoor zeer individuele behoeften gelden, ongeacht of dat bij de productie van beton, of in de bouw, of de reparatie van bouwwerken in de infrastructuur, industrie of bovengrondse werken is. Daarom bieden wij ze in de volgende drie marktsegmenten oplossingen op maat: MC for Concrete Industry (betonproductie), MC for Infrastructure & Industry (bouw en reparatie van bouwwerken in infrastructuur en industrie) en MC for Buildings (bouw en reparatie van bouwwerken in bovengrondse werken).

 

 • MC for Concrete Industry

  Producenten van stortklaar beton, geprefabriceerde betononderdelen en betonproducten profiteren van de hoge kwaliteit van onze beton- en mortelhulpstoffen, nabehandelings- en scheidingsmiddelen, evenals van onze betoncosmetica.

 • MC for Infrastructure & Industry

  Planners, architecten, opdrachtgevers, autoriteiten en verwerkers kunnen vertrouwen op onze technisch hoogwaardige beschermings- en reparatiesystemen voor werkzaamheden in de civiele techniek en de industrie, evenals op onze unieke service.

 • MC for Buildings

  Bij MC treffen opdrachtgevers, architecten, planners en verwerkers de beste oplossingen aan voor bovengrondse werken – van de plannings- en aanbestedingsfase tot en met de implementatie.

MC in de handel

Naast de technische, directe verkoop biedt MC zijn 50-jarig vakmanschap ook aan via de handel. Om aan de wisselende behoeften van de verschillende handelsorganisaties en de regionale verschillen te kunnen voldoen, brengen wij onze handelsproducten met verschillende merken op de markt. De marketing en het assortiment zijn dus aangepast aan de betreffende doelgroep.

 • Botament®

  De naam Botament staat al ruim 20 jaar in voor systeembouwmaterialen van professionele kwaliteit die via de bouwmaterialenhandel worden verkocht – van constructieafdichting en -behoud via tegel- en vloersystemen tot en met de tuin- en landschapsbouw.

Partners met raad en daad bijstaan

Nieuwbouw- en renovatieprojecten zijn complex en kennen veel uitdagingen. Wij staan onze klanten daarbij van A tot Z met raad en daad bij: persoonlijk, deskundig en met praktijkgerichte oplossingen die zijn toegespitst op hun individuele behoeften.

Wij laten onze klanten niet alleen met onze producten

Of dat nu in het planningsbureau of op locatie op de bouwplaats is – wij zijn aanwezig waar onze partners ons nodig hebben. Continu in gesprek met planners en vakbedrijven ontwikkelen wij individuele, praktijkgerichte oplossingen. Dankzij onze decennialange ervaring en ons voortdurend(e) onderzoek en ontwikkeling begrijpen wij hoe diep wij moeten gaan en hoe wij detailoplossingen moeten uitwerken die zich in de praktijk bewijzen.

 • Persoonlijk, deskundig advies en uitgebreide ondersteuninI
 • Individuele oplossingen, geschikt voor de praktijk op basis van tientallen jaren ervaring
 • Gedegen congressen, trainingen en bijscholingen
 • Oplossingen op maat

   

Bijscholing & training

Het grootste deel van het succes van een project is afhankelijk van de kennis en knowhow van de betrokkenen. Daarom is een van onze hoofddoelen om in de bouwsector zowel het één als het ander te stimuleren. Wij willen ervoor zorgen dat alle betrokkenen toegang kunnen krijgen tot alle informatie die voor hen noodzakelijk is om hun project met succes te implementeren. Wij bieden onze klanten bijvoorbeeld zowel op nationaal als op internationaal niveau een grote reeks gedegen congressen, trainingen en bijscholingen aan. Zodat een theoretische oplossing ook in de praktijk succesvol kan worden gerealiseerd.

 • Continue kennisoverdracht
 • Congressen, trainingen en bijscholingen
 • Training en certificering van verwerkers
 • Samenwerking met universiteiten en onderzoeksinstellingen

In dialoog met de markt

Naast de trainingen, opleidingen en bijscholingen organiseren wij evenementen die de uitwisseling van ervaringen stimuleren tussen de spelers in de bouwsector. Een goed voorbeeld daarvan is het MC-forum; het bekende vakseminar van MC, waar vakmensen worden geïnformeerd over algemene ontwikkelingen en trends in de bouw en daarover in gesprek gaan. Deze informatie-uitwisseling komt zowel ten goede aan onze klanten als aan onszelf om op de meest recente stand van de techniek te blijven en ons op de toekomstige uitdagingen voor te bereiden.

 • MC-forum en aanverwante symposia
 • In dialoog met vakmensen uit de bouwsector
 • Uitwisseling met klanten en andere belanghebbenden

De gevestigde norm telkens een stap voorwaarts

Innovatie verbindt en de gevestigde norm zet telkens een stap voorwaarts – dat is ons motto en onze drijfveer. Onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten en systemen is al van oudsher diep verankerd in onze onderneming. Dit is één van de redenen voor ons succes en is tegelijkertijd een toegevoegde waarde voor onze klanten.

Innovatie verbindt

Tien procent van onze medewerkers houdt zich bezig met onderzoek en ontwikkeling. Chemici, mineralogen en bouwmateriaaltechnici uit onze laboratoria werken wereldwijd nauw samen met het technisch productmanagement en met onze deskundige adviseurs uit de verkoop. Bovendien werken wij regelmatig mee aan nationale en internationale onderzoeksprojecten en werken wij samen met universiteiten, evenals met externe materiaaltestinstituten.

 • 10% van de medewerkers houdt zich bezig met onderzoek en ontwikkeling
 • Een van de grootste productassortimenten in de markt
 • In dialoog met klanten voor continue vooruitgang

De standaard voor de toekomst nu bepalen

Op deze voedingsbodem gedijen innovatieve ideeën en oplossingen die zijn toegespitst op de speciale behoeften van onze partners ter plaatse. Zo hebben wij in de afgelopen vijftig jaar een reeks producten ontwikkeld die tot dusver niet bereikte werkwijzen realiseren, de verwerking bij moeilijke weersomstandigheden vergemakkelijken, natuurlijke hulpbronnen ontzien en, niet op de laatste plaats, ook de arbeidsveiligheid verhogen; en die later de standaard werden in de industrie.

Wij produceren wereldwijd met de meest moderne techniek

Ongeacht of het gaat om hulpstoffen, mortel, pleisterwerk, dekvloeren, lijmstoffen, verven, verzegelingen, voegafdichtingen of ook speciale coatings – met de knowhow van onze medewerkers produceren wij wereldwijd met de meest moderne techniek in ruim 20 productiefabrieken chemische bouwproducten en bouwmaterialen van de hoogste kwaliteit. Kwaliteit en klantgerichtheid vormen ook in de productie de grondbeginselen van onze handelwijze.

 • De meest moderne PCE-productie
 • Kwaliteitsmanagementsysteem
 • ISO 9001-certificering 
 • Arbeidsbescherming en -veiligheid

INNOVATIONEN

 • PCE-technologie

  Volgens een eigen, gepatenteerde methode produceren wij een nieuwe generatie beton- en mortelhulpstoffen op basis van polycarboxylaat ether (PCE). Onze productie gaat volgens de meest recente stand van de techniek. Daardoor zijn wij in staat om nog onafhankelijker, sneller en individueler hulpstoffen te ontwikkelen, te testen en te produceren, die op de klantenbehoeften zijn toegespitst.

 • DySC®-technologie

  Met DySC® (Dynamische SynCristallisation) hebben wij een revolutionaire technologie ontwikkeld die de poreusheid in cementgebonden materialen tot aan vrijwel te verwaarlozen waarden vermindert en materialen van extreme bestendigheid, dichtheid en duurzaamheid mogelijk maakt.

 • Expert Proof

  De producten van de Expert Proof-familie bestaan uit innovatieve constructieafdichtingen zonder bitumen en oplosmiddelen, die over uitstekende, technische eigenschappen beschikken. De reactieve afdichtingen zijn uiterst flexibel en scheuroverbruggend, evenals UV-, verouderings- en vorstbestendig en kunnen al na enkele uren door de regen en mechanisch worden belast.

OVER ONS

In zijn ruim 55-jarig bestaan heeft MC een reputatie verworven voor vooruitstrevende oplossingen voor de coating van beton, evenals voor de bescherming en instandhouding van bouwwerken.

 • Jaren 60 en 70
  Het begin

  Heinrich W. Müller (*1915/ †2010) richtte de onderneming op in 1961 in Essen. In 1963 richtte hij in Bottrop een productie-installatie op voor beton- en mortelhulpstoffen. In de daaropvolgende jaren groeit de onderneming gestaag. In de jaren 70 breidt MC zijn zakelijke activiteiten overal in Duitsland uit. In 1970 begint de uitbreiding over de Duitse grenzen heen met de oprichting van een maatschappij in Frankrijk.

 • Jaren 80
  Uitbreiding in Europa en overzee

  Toen de zonen van de oprichter, Dr.-Ing. Claus-Michael Müller en Dr. jur. Bertram Rüdiger Müller (*1952/ †2012), zich bij de directie voegden, nam de uitbreiding van het concern nu ook in Europa een hoge vlucht. Te beginnen met de zusteronderneming in Ierland ontstaan vele dochtermaatschappijen, vanaf medio jaren 80 in toenemende mate ook over de Europese grenzen heen. In 1985 richt MC bijvoorbeeld al de eerste maatschappij buiten Europa op, in New Bombay, India.

 • Jaren 90
  Na de val van het ijzeren gordijn

  Na de politieke omwenteling in Oost-Europa en de hereniging in Duitsland gaat MC reeds in 1990 van start met de opbouw van verkooporganisaties in Oost-Duitsland en in de daarop volgende jaren met verkooporganisaties en productiefaciliteiten in de voormalige Oostbloklanden, bijv. in Polen, waar MC in 1993 begon. Parallel daaraan wordt het bedrijf ook in Midden- en West-Europa verder uitgebouwd.

 • Jaren 2000
  Internationalisatie zet zich voort

  Na de eeuwwisseling gaat de internationalisatie van MC verder: zo wordt met MC-Brasil een eigen productieplatform geschapen voor Zuid-Amerika en wordt met MC-Taiwan een andere maatschappij opgericht, die deelneemt aan de bouw van één van de grootste projecten van het land, de High Speed Railway.

 • Vanaf 2010
  De uitbreiding zet voort in Azië en Zuid-Amerika

  Medio 2012 start MC met een eigen maatschappij in Guinea om op de groeiende West-Afrikaanse markt vaste voet aan de grond te krijgen. Later wordt een andere maatschappij opgericht in Ghana. De uitbreiding in Zuid-Amerika en Azië gaat door: in 2015 richt MC in Chili een joint venture op, MC Bautek, en in 2017 in Vietnam de joint venture MC-BIFI Bauchemie.

Van 25 naar ruim 2500 medewerkers

Tegenwoordig is het middenstandsbedrijf dat in 1961 met 25 medewerkers van start ging, met ruim 2500 medewerkers actief in meer dan 40 landen wereldwijd. Deskundige adviseurs van MC staan planners, exploitanten en gebruikers van bouwwerken en installaties, alsmede aannemersbedrijven wereldwijd – van Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika tot en met Zuidoost-Azië – als vakkundige contactpersonen terzijde. Vandaag de dag wordt MC geleid door Dr. Claus-Michael Müller, Dr. Ekkehard zur Mühlen en Nicolaus Müller, de kleinzoon van de oprichter (op de foto van links naar rechts).

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123