Nieuwe grondering Colusal Speed Primer

03.08.2022

Colusal Speed Primer van MC-Bauchemie is de nieuwe primer voor alle staalconstructies, zowel binnen als buiten. Het vormt de basis van een beproefde corrosiebeschermende coating en is gebaseerd op KineticBoost-Technology®: Colusal Speed Primer hardt zeer snel en betrouwbaar uit, zelfs onder ongunstige weersomstandigheden zoals vochtigheid en temperaturen van 2 tot 35 °C en kan na ca. 2 uur worden overlaagd.

Colusal Speed Primer is de nieuwe primer voor alle staalconstructies, binnen of buiten. Het hardt zeer snel en veilig uit, zelfs bij ongunstige weersomstandigheden zoals vochtigheid en temperaturen van 2 tot 35 °C en kan na ca. 2 uur opnieuw overlaagd worden.
Colusal Speed Primer is de nieuwe primer voor alle staalconstructies, binnen of buiten. Het hardt zeer snel en veilig uit, zelfs bij ongunstige weersomstandigheden zoals vochtigheid en temperaturen van 2 tot 35 °C en kan na ca. 2 uur opnieuw overlaagd worden.
© MC-Bauchemie 2024

Colusal Speed Primer wordt onmiddellijk na voorbereiding van de ondergrond aangebracht met een  roller, kwast of airless spuit. De daaropvolgende verzegeling gebeurt in twee lagen met producten zoals de MC-DUR TopSpeed, die eveneens gebaseerd zijn op KineticBoost-Technology®. Colusal Speed Primer is getest als corrosiebeschermingssysteem conform DIN EN ISO 12944-6 wanneer het wordt gebruikt in combinatie met de hoogwaardige coating MC-DUR TopSpeed en biedt gebruikers en klanten dus geteste veiligheid van grondering tot afdichting. Daarmee voldoet het corrosiebeschermingssysteem aan de eisen voor de hoogste spanningsklassen C4, C5 en C5-I (sterke tot zeer sterke corrosiespanning) en aan de dompelklassen lm2 (zout of brak water zonder kathodische corrosiebescherming) en lm3 (tanks, stalen damwanden en stalen buizen in de grond). De nieuwe MC-primer is al na ongeveer 30 minuten regenvast en kan na ongeveer 2 uur worden overlaagd. Samen met MC-DUR TopSpeed kunnen coatingwerkzaamheden binnen een paar uur worden uitgevoerd. Traditionele gronderingen op basis van epoxy zijn daarentegen gevoelig voor vocht en weersinvloeden en kunnen alleen worden aangebracht bij temperaturen tussen 8 en 30 °C. Zij kunnen ook pas op zijn vroegst na 12 uur opnieuw bewerkt worden.

Snelle en zekere uitvoering met de nieuwe primer Colusal Speed Primer

Met de nieuwe corrosiebeschermende primer van MC-Bauchemie kunnen planners en opdrachtgevers hun coatingmaatregelen betrouwbaar, snel en veilig plannen, grotendeels onafhankelijk van de invloed van vocht en temperatuur. Hierdoor kunnen zij ook de uitvaltijden van de te coaten oppervlakken tot een minimum beperken en tijd en geld besparen.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123