Nieuwe consistentiebehoudende superplastificeerder MC-PowerFlow Perma

22.06.2022

MC-Bauchemie heeft MC-PowerFlow Perma ontwikkeld, een nieuw gamma superplastificeerders voor beton op basis van de nieuwste PCE-polymeertechnologie. De nieuwe consistentiebehoudende superplastificeerders gaan de toegenomen verstijving van transportbeton tegen, die bijvoorbeeld wordt veroorzaakt door hoge temperaturen, CO2-geoptimaliseerde grondstoffen en/of gerecycleerde materialen, en zorgen voor een langdurige consistentie. De producenten van transportbeton kunnen zo beter inspelen op de huidige uitdagingen van grondstoffenschaarste en ecologische specificaties.

Het behoud van de optimale consistentie van transportbeton stelt de producenten van transportbeton voor steeds grotere uitdagingen. Door een tekort aan grondstoffen op het gebied van additieven zoals vliegas of zand en aggregaten van hoge kwaliteit, wordt het steeds noodzakelijker een beroep te doen op vervangende materialen. Deze kunnen grotere schommelingen in kwaliteit vertonen en dus een aantal negatieve effecten met zich meebrengen. Bovendien kunnen factoren die voortvloeien uit ecologische specificaties voor duurzame betonproductie de verwerkingseigenschappen van beton veranderen. Daartoe behoren onder meer het gebruik van nieuwe, voor klinkers geoptimaliseerde cementsoorten en een groter gebruik van gerecycleerde materialen. Bovendien zorgen de hoge zomertemperaturen van de laatste jaren, die in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid zullen blijven stijgen, voor steeds grotere problemen bij het garanderen van een voldoende lange verwerkingstijd. Om deze uitdagingen aan te gaan, heeft MC-Bauchemie MC-PowerFlow Perma ontwikkeld, een nieuw gamma superplastificeerders voor beton, waarmee de fabrikanten van transportbeton ondanks deze factoren een langdurige consistentie in transportbeton kunnen bereiken.

 

Nieuwe consistentiebehoudende superplasticeerders optimaliseren het consistentieverloop zonder de neveneffecten te vertragen

De superplastificeerders van de MC-PowerFlow Perma serie worden gebruikt in toepassingen waar de standaard PCE superplastificeerder niet langer kan zorgen voor een voldoende lang consistentiebehoud. Zij worden als tweede bestanddeel aan het beton toegevoegd tijdens het hoofdmengproces. Dit resulteert in een aanzienlijke verbetering van het consistentieproces zonder vertraging van de bijwerkingen. De consistentiebehoudende superplastificeerders zijn dus bij uitstek geschikt wanneer lange transportafstanden moeten worden afgelegd of vertragingen in het verkeer te verwachten zijn.

 

Met dit systeem, bestaande uit de beproefde superweekmakers voor transportbeton van de MC-PowerFlow productfamilie en de nieuwe consistentieboosters van de MC-PowerFlow Perma-reeks, kan de consistentie van het beton optimaal worden aangepast aan de externe invloedsfactoren. Dit levert ook een belangrijke bijdrage tot de optimalisering van de CO2-uitstoot bij de betonproductie.

 

 

Foto van een bouwterrein in de zomer: De nieuwe consistentieverhogers van het MC-PowerFlow productgamma gaan de toegenomen verstijving van het transportbeton tegen en zorgen voor een langdurige consistentie.
Foto van een bouwterrein in de zomer: De nieuwe consistentieverhogers van het MC-PowerFlow productgamma gaan de toegenomen verstijving van het transportbeton tegen en zorgen voor een langdurige consistentie.
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123