Nieuwe water- en oppervlaktebescherming MC-Proof 530

03.07.2024

MC-Bauchemie heeft MC-Proof 530 gelanceerd, een nieuwe multifunctionele waterdichting en beschermende coating. De 3-in-1 oplossing is geschikt voor alle soorten waterdichtings- en oppervlaktebeschermingstoepassingen: van het waterdicht maken van structuren die permanent blootgesteld zijn aan water, over oppervlaktebescherming volgens EN 1504-2, tot klassieke structurele waterdichting.

MC-Bauchemie heeft MC-Proof 530 gelanceerd, een waterdicht makende en beschermende coating.
MC-Bauchemie heeft MC-Proof 530 gelanceerd, een waterdicht makende en beschermende coating.
© MC-Bauchemie 2024

MC-Proof 530 is voornamelijk ontwikkeld voor de waterdichting en bescherming van betonnen constructies die worden blootgesteld aan zware waterbelasting, zoals reservoirs, industriële watertanks, zeewaterconstructies en kritieke infrastructuur zoals bruggen en elektriciteitscentrales, maar kan ook worden gebruikt voor de binnen- en buitenafdichting van gebouwen en woningen.

Waterdicht maken en oppervlaktebescherming met uitzonderlijke duurzaamheid

De nieuwe waterdichtings- en oppervlaktebeschermingslaag is extreem waterbestendig en bestand tegen zowel positieve als negatieve waterdruk. Een andere opmerkelijke eigenschap is het vermogen om statische en dynamische scheuren tot -20°C te overbruggen. Bovendien heeft het product een CO2 diffusieweerstand van 905 meter, wat bijna gelijk is aan een betondekking van 1,1 meter. Deze eigenschap maakt het product uitermate bestand tegen carbonatatie terwijl waterdamp wel kan diffunderen. MC-Proof 530 is uitgebreid getest en gecertificeerd volgens EN 1504-2 en heeft een hoge weerstand tegen veroudering door UV-straling, hoge temperaturen, regen en vries-dooi cycli. Het 3-in-1 product is ook chloridebestendig, waardoor het ideaal is voor het beschermen van structuren in chloriderijke omgevingen zoals zeewater.

Gemakkelijk aan te brengen met de hand of spray

De tweecomponentenafdichting, samengesteld uit een mengsel van polymeer en poedercomponent, kan worden aangebracht in lagen van 2 mm per laag en is gemakkelijk aan te brengen in een temperatuurbereik van 10-30°C, waardoor het geschikt is voor zowel herfst-/winter- als zomertoepassing. MC-Proof 530 kan handmatig worden aangebracht met een troffel of spatel, of met een standaard schroefpomp, waardoor grote oppervlakken snel en efficiënt kunnen worden gecoat. Een ingebouwde kleurindicator zorgt voor visuele kwaliteitscontrole: het product is olijfgroen wanneer het vers is en droogt op tot donkergrijs, wat de uitharding van de coating aangeeft.

Allround oplossing voor permanente afdichting en bescherming op lange termijn

De veelzijdigheid van MC-Proof 530 en zijn uitstekende weerstand tegen water, chloride, temperatuur en vriesdooi maken het nieuwe EN 1504-2 gecertificeerde product tot een ideale all-round oplossing voor permanente waterdichting en langdurige bescherming van betonconstructies. De combinatie van multifunctionaliteit en toepassingsgemak maakt het bijzonder aantrekkelijk voor applicateurs, terwijl de uitgebreide certificeringen en weerstand tegen positieve en negatieve waterdruk van MC-Proof 530 een veilige keuze maken voor adviseurs en bestekschrijvers.

abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123