Bewogen door de wind: De nieuwe MC aktiv is gepubliceerd

04.10.2021

Een belangrijke uitdaging van onze tijd is de ommekeer op energiegebied en het daarmee gepaard gaande steeds grotere gebruik van duurzame energiebronnen. Windenergie zal daarbij een belangrijke rol spelen. Daarom is het hoofdthema van het huidige nummer van onze MC aktiv windenergie. Onze MC aktiv biedt ook een interessante mix van projecten, innovaties, inspiraties en intern nieuws over en van de MC Groep.

 

TOP THEMA: Energietransitie - windenergie   

Krachtig, efficiënt, duurzaam - dat zijn de attributen die staan voor elektriciteitsopwekking uit windenergie. Het is nog steeds een baken van hoop voor een klimaatneutrale energievoorziening. De technologie heeft zich snel ontwikkeld en is nu in meer dan 100 landen over de hele wereld vertegenwoordigd. Daarom wijden wij ons in TOPTHEMA aan windenergie, geven een stand van zaken, stellen onze productsystemen voor de bouw, de bescherming en het onderhoud van windturbines voor en werpen ook een blik in de toekomst. Ook onze energiedeskundige Reinhard Martin beantwoordt vragen in een interview.Grote foto: wielerbaan in Leipzig

In de huidige BIG PICTURE zien we een (bijna) rond object. Het 70 jaar oude betonnen ovaal van de op de monumentenlijst geplaatste wielerbaan van Leipzig moest ingrijpend worden gerenoveerd. Er werd gebruik gemaakt van beproefde MC-productsystemen voor betonreparatie en oppervlaktebescherming, alsook van MC-DUR TopSpeed, een hoogwaardig coatingsysteem voor snelle vloercoating.

 

INNOVATIES & INSPIRATIES van MC

In onze rubriek INNOVATIE brengen wij u opnieuw op de hoogte van enkele nieuwe producten: van de nieuwe milieuvriendelijke gereedschaps- en materiaalreiniger MC-Cleaner eco tot onze oplosmiddelvrije voegafdichting Mycoflex 488 MS en de DIBt-toelating voor onze speciale reactiehars Konudur Flexfit. Daarnaast vestigen wij de aandacht op onze MC showtruck, die kan worden geboekt voor productdemonstraties.

In ons INSPIRATIE-gedeelte tonen wij een unieke oplossing voor de reparatie van zwaar gecorrodeerde betonconstructies. Met onze gepatenteerde systeemoplossing MC-KKS/B, die wij samen met Grillo-Werke AG hebben ontwikkeld, is een grotendeels non-destructieve reparatie van parkeergarages mogelijk.

 

BEST PRACTISE: Projecten, projecten, projecten

In de rubriek BEST PRACTICE bieden wij opnieuw enkele interessante projecten aan waar onze productsystemen succesvol werden toegepast. Van de renovatie van het opvangkanaal in Dresden en een rioolwaterzuiveringsinstallatie in Frankfurt-Sindlingen tot de bouw van een waterkrachtcentrale in Servië en het metselwerk van een kloostercomplex in Hongarije tot de aanleg van het knooppunt van de Pokuase-snelweg in Ghana.

 

DUURZAAMHEID

In onze rubriek DUURZAAMHEID hebben wij ons ook gewijd aan een veelbelovend onderwerp: de ontwikkeling van de bouwnijverheid in ontwikkelingslanden en opkomende landen, zoals Ghana. Hier is het van belang duurzame strategieën te ontwikkelen om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar bouwmaterialen in de komende decennia en ecologischer te kunnen bouwen.

Zoals gebruikelijk ronden we ons nummer af met interne onderwerpen en personalia binnen de MC Groep.

 

Hebben wij u nieuwsgierig gemaakt?

Bekijk dan onze actuele uitgave:

>> Klik hier voor de Duitstalige PDF van het huidige nummer van de MC aktiv ... 

>> Klik hier voor de Engelstalige PDF van het huidige nummer van de MC Aktiv...

 

MC aktiv 2/2021
MC aktiv 2/2021
© MC-Bauchemie 2024
abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123 abs 123