MC-Color stelt nieuwe normen bij de oppervlaktebescherming van bouwwerken uit beton

MC-Color stelt nieuwe normen bij de oppervlaktebescherming

De gebruikelijke coatings bereiken vaak hun grenzen als het gaat om de benadrukking van het typische karakter van beton, kleuraccenten, de bescherming van betonnen oppervlakken tegen graffiti of als een overbrugging van scheuren is gewenst. MC-Bauchemie beschikt met MC-Color over een compleet nieuw en modulair programma voor de bescherming van oppervlakken om aan deze eisen te voldoen. Het programma bestaat uit drie productlijnen: MC-Color Proof, MC-Color Flair en MC-Color Flex met in totaal negen producten die, naast hun uitstekende prestatiekenmerken, ook blijk geven van geoptimaliseerde verwerkingseigenschappen. Met MC-Color kunnen opdrachtgevers, planners en verwerkende bedrijven steeds een oplossing vinden die past bij de werkzaamheden.

MC-Color is modulair opgebouwd. De productlijnen MC-Color Proof, MC-Color Flair en MC-Color Flex staan voor uiterst moderne coatings voor de bescherming en kleurrijke vormgeving van betonnen oppervlakken. De verschillende prestatiekenmerken pure, pro en vision van de producten die beschikbaar zijn in de series, bieden opdrachtgevers, planners, architecten en verwerkende bedrijven steeds de passende oplossing voor iedere toepassing. Alle producten zijn niet alleen waterafstotend, dampdiffusie open en carbonatatieremmend, maar zijn ook bestand tegen UV-straling, vuil en verwering. De prestatiekenmerken nemen toe van pure ('standaard') via pro ('professioneel') tot vision ('high-end'), zodat de producten doelgericht voor iedere toepassing kunnen worden geselecteerd. Alle producten zijn geschikt voor gebruik met rol of bij airless spuitprocessen en zijn gecertificeerd volgens EN 1504 deel 2.

Transparante betonbescherming, uiterst efficiënt en gemakkelijk te reinigen
Met de productlijn MC-Color biedt MC gebruiksklare, transparante coatings voor oppervlakken uit betonnen elementen waarvan de dampdiffusie openheid en de carbonatatieremmende eigenschappen sterk toenemen van pure (Sd-waarden: H2O = 0,2 m; CO2= 75 m) via pro (Sd-waarden: 0,27 m; 222 m) tot vision (Sd-waarden: 1,2 m; 645 m). Bovendien nemen de producten zeer weinig verontreiniging op. MC-Color Proof pure is geschikt voor het impregneren van oppervlakken uit betonnen elementen en als transparant basisproduct voor het aanmaken van lasuurverven. MC-Color Proof pro komt als enige transparante en tegelijkertijd volwaardige betonbescherming steeds weer als beste uit de bus. MC-Color Proof vision is een mat opdrogende en hydrofoob ingestelde polyurethaan-polymeer combinatie met geïntegreerde easy-to-clean technologie die, naast de eigenschappen van pro, ook nog een permanente bescherming tegen graffiti biedt.

Coatings in kleur met permanente bescherming tegen verfverontreinigingen (o.a. graffiti).
De productlijn MC-Color omvat drie gepigmenteerde coatings die zich, naast de uitstekende beschermende eigenschappen, ook onderscheiden door een voortreffelijke kleurstabiliteit, zuinigheid in het gebruik en een hoog rendement.¬ MC-Color Flair pure is een gebruiksklare dispersie die maar weinig verontreiniging opneemt. Vanwege de toegepaste core-shell technologie is dit bij de MC-Color Flair pro variant zelfs extreem gering. Ook bij deze productlijn biedt de polyurethaan-polymeer combinatie van MC-Color Flair vision een geïntegreerde easy-to-clean technologie en een uiterst effectieve en permanente bescherming tegen verfverontreiniging (o.a. graffiti). Bovendien beschikt het product over uitstekende waarden voor wat betreft de dampdiffusie openheid (Sd-waarde: 0,8 m) en bij de weerstand tegen carbonatatie (Sd-waarde: 677 m).

Betonbescherming in kleur met een hoge mate van scheuroverbrugging
MC-Color Flex biedt gepigmenteerde, flexibele coatings voor bescherming van betonnen oppervlakken die zijn blootgesteld aan weersinvloeden met scheuroverbrugging tot -30 °C. Naast de uitstekende beschermende eigenschappen onderscheidt ook deze productlijn zich door een groot rendement omdat het product niet in drie of vier lagen, maar slechts in twee lagen wordt opgebracht. De classificatie voor scheuroverbrugging reikt van pure via pro tot vision en van A 2 tot A 4 en van B 2 tot B 3.1. Talrijke tests hebben de zeer goede scheuroverbruggende eigenschappen bevestigd. MC-Color Flex pure is een gebruiksklare dispersie op pure acrylbasis die in geringe mate ontvankelijk is voor verontreinigingen. De variant pro met zijn zachte rolstructuur biedt deze eigenschappen in geoptimaliseerde vorm. MC-Color Flex vision beschikt over een hoge mate van weerstand tegen dirt-pick-up voor een verbetering van de verschijningsvorm. Bovendien scoort deze variant met een uitstekend evenwicht tussen uitzetting en trekvastheid, ook bij lagere temperaturen.

MC-Color  

Klik hier voor een grotere afbeelding van het overzicht van de programma voor de oppervlaktebescherming MC Color.


BRONVERMELDING VAN DE AFBEELDINGEN

Of er nu een gemakkelijk te reinigen transparante bescherming van beton wordt verlangd, of een coating in kleur met permanente bescherming tegen verfverontreinigingen, of een betoncoating in kleur met een hoge mate van scheuroverbrugging, het nieuwe programma voor oppervlaktebescherming van MC-Color biedt opdrachtgevers, planners en verwerkende bedrijven uitstekende prestatiekenmerken, geoptimaliseerde verwerkingseigenschappen en passende oplossingen voor iedere toepassing.

Foto's: MC-Bauchemie, Bottrop