MC FastKick een bioscoop succes

Kinepolis Inside

MC FastKick een bioscoop succes

In Den Bosch is een nieuwe bioscoop gebouwd met 7 zalen welke plaats biedt aan ongeveer 1000 personen. Ondanks een zeer ambitieuze planning is het toch gelukt de openingsdatum in de zomer van 2018 te realiseren- niet in de laatste plaats dankzij de MC-FastKick 111, MC’s nieuwe verhardende versneller.

 

Het bouwen van een bioscoop met MC-FastKick

Kinepolis Den Bosch is een super moderne Multiplex-bioscoop uitgerust met geavanceerde laser projectie technologie en digitale geluidssystemen. De exploitatie is in handen van de Kinepolis Groep. De groep is gesticht in 1997 en sindsdien heeft deze beurgenoteerde onderneming 95 bioscopen in beheer in; België, Canada, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland, en Polen.

Hoge normen, strakke planning

Het bouwproject in Den Bosch was gepland met een zeer ambitieus tijdspad. De klant stond onder tijdsdruk en had beton nodig met een snelle sterkte-ontwikkeling zodat de gegoten componenten ter plaatse konden worden gestript en de betonplaten zo snel mogelijk gladgestreken konden worden. Daarom heeft de gecontracteerde producent Voets-Langeraap B.V. met MC-Bouwchemie overlegd over een specifiek effectieve receptuur, om de bouw te versnellen en de productiviteit te verhogen. De uitdaging was om de vereiste consistentie van het beton te behouden tijdens het transport van de fabriek naar de bouwlocatie en toch bereiken dat er een snelle sterkte-ontwikkeling binnen de eerste uren op locatie plaats kon vinden om een vroege afvlakking mogelijk te maken.

Efficiëntie in twee fasen

De experts van MC-Bouwchemie bevolen de MC-FastKick 111 aan, een product dat gelanceerd werd in 2017. Deze chloridevrije verhardende versneller heeft in eerste instantie een sterk vloeibaar makend effect, maar zorgt dan voor een gecontroleerde verkorting van de uithardingstijd van beton en de mortel. Naast de verhoogde beginwaarden voor de sterkte, resulteert de nieuwe hardingsversneller van MC ook in een hogere eindsterkte dankzij een activeringsmechanisme waardoor de betonmatrix steeds dichter en steviger wordt. In de eerste actieve fase combineert MC-FastKick 111 met een PCE-gebaseerde superplastificeerder om een consistente uitbreiding tot wel twee klassen te bieden zonder dat het verstijvinggedrag te beïnvloeden. In de tweede fase geeft de MC-FastKick 111 een positief effect op de kristalgroei van de calciumsilicaathydraatfasen in het beton. Dit leidt tot een aanzienlijke toename van de kristallisatiesnelheid en een aanzienlijke verhoging van de vroege sterktewaarden zonder effecten die de betoneigenschappen negatief beïnvloeden. Het resultaat is een vroeg beton met hoge sterkte. Deze eigenschappen maken MC-FastKick 111 ook de perfecte keuze voor winterbouwprojecten en voor de prefab-industrie, waarin de cyclustijden aanzienlijk kunnen worden verminderd. De uitdaging bij de bouw in Den Bosch werd met succes gehaald dankzij de MC hulpstoffen, waardoor de Multiplex-bioscoop zijn deuren zoals gepland heeft kunnen openen op 25 juni 2018.