Meer dan 50 jaar MC-Bauchemie: van Duitse onderneming tot global player

Heinrich W. Müller (*1915/†2010) heeft in 1961 de onderneming opgericht in Essen. In 1963 bouwde hij in Bottrop een installatie voor de productie van toevoegmiddelen voor beton en mortel. In de jaren daarna maakte de onderneming een gestage groei door. In de jaren '70 breidde MC zijn activiteiten uit over heel Duitsland. De expansie buiten de grenzen van Duitsland begon in 1970 met de start van een bedrijf in Frankrijk. 

Expansie in Europa en daarbuiten
Toen de zonen van de oprichter, Dr.-Ing. Claus-Michael Müller en Dr. jur. Bertram Rüdiger Müller (*1952/†2012), toetraden tot de directie van de onderneming, maakte de groep een versterkte groei door in Europa. Vanuit de onderneming in Ierland werd een groot aantal dochterondernemingen opgezet en vanaf het midden van de jaren '80 ook in toenemende mate buiten Europa. In januari 1985, bijvoorbeeld, heeft MC al de eerste onderneming opgericht buiten Europa in het Indiase New Bombay om van daaruit op de Aziatische markt actief te worden.

Na de val van het IJzeren Gordijn
Na de politieke omslag in Oost-Europa en de hereniging van Duitsland is MC al in 1990 gestart met het opbouwen van verkooporganisaties in Oost-Duitsland, gevolgd door verkoopnetwerken en productiestandplaatsen in de landen van het vroegere Oostblok. Tegelijkertijd werden de activiteiten ook uitgebreid in Midden- en West-Europa.

De internationalisering gaat verder
Na het aanbreken van het nieuwe millennium ging de internationalisering bij MC verder. Met MC-Brazilië ontstond er een productiebasis voor Zuid-Amerika en met MC-Taiwan werd een nieuwe onderneming opgezet voor deelname aan de aanleg van de High-Speed Railway, een van de grootste bouwprojecten in het land. Sinds medio 2012 heeft MC een eigen onderneming in Guinea om voet aan de grond te krijgen op de groeiende markt in West-Afrika.

Van Duitse onderneming tot global player van 25 tot meer dan 2.500 medewerkers 
Tegenwoordig is het MKB bedrijf, dat in 1961 van start ging met 25 medewerkers, met meer dan 2.500 personeelsleden actief in meer dan 40 landen over de hele wereld. Deskundige adviseurs van MC staan planners, exploitanten en gebruikers van bouwwerken en installaties en uitvoerende bedrijven over de hele wereld, van Zuid-Amerika, via Europa, het Midden-Oosten en Afrika tot Zuidoost-Azië als contactpersonen ter zijde.